Kapr s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.25 l Ocet vinný
  • 0.25 l Masox
  • 1.2 kg Kapr obecný
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 3 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 549 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 213.6 mg
  • Draslík 1577.4 mg
  • Vláknina 13187.2 mg
  • Vitamín A 13187.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.9 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a nasekáme cibuli. Oloupeme mrkev a celer a nakrájíme nahrubo. Očistíme a podélně rozpůlíme pórek, který nakrájíme na proužky.

  • 2

    Petrželku omyjeme a dáme ji se zeleninou do velkého hrnce. Přidáme litr vody, nové koření, bobkový list, sůl, ocet a celý pepř. Povaříme 20 minut.

  • 3

    Z chleba odkrojíme kůrku a rozpustíme ho v masoxu. Masový vývar přelijeme do hrnce, přidáme bobkový list, citronovou kůru a necháme vařit, dokud omáčka nezhoustne.

  • 4

    Vyndáme bobkový list, citronovou kůru, přidáme křen a zbytek citronové šťávy, muškátový oříšek, sůl a pepř.

  • 5

    Podáváme s kaprem, kterého naporcujeme a osmažíme přírodně na pánvi na oleji.

Komentáře k receptu