Kotlety v celerovo - jablečné omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 29 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 139.5 mg
- Draslík 741.8 mg
- Vláknina 5287.5 mg
- Vitamín A 5287.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve zahřejeme troubu na 190 stupňů a vymažeme máslem nebo olejem pekáček.
-
2
Do něj vložíme rozklepané a osolené kotlety s hřebíčkem, přidáme 2 bobkové lístky, 4 listy řapíkatého celeru a zalijeme bílým suchým vínem nebo vermutem. V troubě vše 30 minut pečeme.
-
3
Na pánvi rozpustíme máslo a dusíme na něm pomalu kostičky omytého řapíkatého celeru. Po pěti minutách přidáme omytá, jader zbavená, na plátky nakrájená jablka posypaná cukrem a dalších 10 minut dusíme doměkka.
-
4
Vyndáme pekáček z trouby, odstraníme bobkové a celerové listy a kotlety poklademe nahrubo nastrouhaným ementálem nebo jarlsbergem. Vše potřeme vypečenou šťávou a necháme ještě asi 5 minut zapéct, až sýr zezlátne.
-
5
Servírujeme teplé s celerovo-jablečnou omáčkou a pokapame vypečenou šťávou pro chuť.