Moravské uzené na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 52 g
- Sodík 1353 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 132.5 mg
- Draslík 189.8 mg
- Vláknina 1310 mg
- Vitamín A 1310 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a usmažíme na tuku dorůžova. Zasypeme ji hladkou moukou, za stálého míchání osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme, osolíme a vaříme s divokým kořením.
-
2
Před koncem varu přidáme kyselou smetanu a povaříme.
-
3
Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Necháme ji částečně rozpustit.
-
4
Moravské uzené opláchneme a nakrájíme na plátky, vložíme na rozpuštěnou slaninu, prohřejeme a na maso přecedíme omáčku přes hustý cedník.
-
5
Nakonec podle chuti dosolíme a krátce podusíme.