Zapékaná hlavatka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 38 g
- Sodík 405 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 329.4 mg
- Vláknina 4082.3 mg
- Vitamín A 4082.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.1 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a omytá, na dílky nakrájená rajčata. Osolíme, vmícháme nasekaný česnek, chilli koření a vše chvíli podusíme.
-
2
Očištěné a omyté porce hlavatky krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Urovnáme je do zapékací mísy a každou porci pokryjeme podušenou zeleninovou směsí.
-
3
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě nebo pod grilem asi 10 minut.
-
4
Můžeme podávat s vařenými bramborami, rýží, čerstvým chlebem nebo pečivem.