Vafle s tuňákem
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 400 g Tuňák v oleji
- 100 g Cibulka jarní
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 dl Mléko plnotučné
- 1 dl Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 700 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 40 g
- Sodík 155 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 83.5 mg
- Draslík 512.8 mg
- Vláknina 5100.6 mg
- Vitamín A 5100.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 8.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 509.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tuňáka vybereme z konzervy, nakrájíme na malé kousky, necháme okapat, vložíme do vhodné nádoby, přidáme na kolečka pokrájenou jarní cibulku, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, podle chutě osolíme, opepříme, pokapeme vymačkanou citrónovou šťávu, zamícháme a odložíme do ledničky.
-
2
Do misky prosejeme mouku, kypřicí prášek, promícháme, přidáme sůl, teplé máslo, nasekanou petrželovou nať, vejce, nakonec vlijeme mléko a vše vyšleháme na hladké těsto. Misku s těstem přikryjeme, necháme 5 minut odpočinout.
-
3
Vaflovou formu dobře vymažeme olejem, rozehřejeme a naběračkou vlijeme dostatečné množství těsta. Vafli opečeme. V pečení pokračujeme, dokud máme těsto.
-
4
Hotové vafle pokládáme na talíře, přidáme připraveného tuňáka a podáváme.