Roštěná s vinnou omáčkou
Suroviny
- 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 70 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 200 ml Víno červené
- 30 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 ks Cibule
- 3 ks Paprika zelená
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 606 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 43 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 108 mg
- Draslík 702 mg
- Vláknina 3010.5 mg
- Vitamín A 3010.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso nakrájíme na plátky, okraje nařízneme, maso naklepeme, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce.
-
2
Cibuli nakrájíme na kolečka, papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
-
3
Plátky masa po obou stranách prudce osmažíme na másle s olejem, vyjmeme na mísu a udržíme teplé.
-
4
Ve výpeku osmažíme cibuli s paprikami, přimícháme kečup, worcester, víno a na mírném plameni dusíme, až se omáčka mírně zredukuje.
-
5
Maso podáváme přelité omáčkou a posypané petrželovou natí.