Hovězí steak na orientální způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 2 špetka Vegeta
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 899.5 mg
  • Vláknina 2691.3 mg
  • Vitamín A 2691.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Oloupaná rajčata nakrájíme na malé kousky, škrobovou moučku rozmícháme ve vodě.

  • 2

    Hovězí plátky omyjeme a osušíme, naklepeme, posypeme vegetou a podle chuti osolíme.

  • 3

    Ve větší hluboké pánvi rozpálíme olej a na něm maso osmažíme. Pak ho zalijeme hovězím vývarem a dochutíme zázvorem, sójovou omáčkou a dusíme přikryté poklicí.

  • 4

    Po 20 minutách dušení přidáme nakrájenou cibuli a rajčata. Dusíme, dokud maso není měkké. Potom k masu vlijeme ve vodě rozmíchanou škrobovou moučku a vaříme odkryté do zhoustnutí.

  • 5

    Podáváme horké, nejvhodnější přílohou je vařená rýže a zeleninový salát.

Komentáře k receptu