Hovězí maso s kukuřicí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brokolice
  • 250 g Květák
  • 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 dl Vývar zeleninový
  • 1 kg Hovězí maso přední
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1165 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 155.7 mg
  • Draslík 1676 mg
  • Vláknina 12607.8 mg
  • Vitamín A 12607.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 105.5 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí přední maso bez tuku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. V hrnci rozpálíme olej, na něm maso orestujeme z každé strany dozlatova, ochutíme solí, pepřem, poprášíme moukou a za stálého míchání restujeme ještě 1-2 minuty.

  • 2

    Poté maso dáme do zapékací mísy, přidáme konzervovaná rajčata i s nálevem, konzervovanou kukuřici, přimícháme worcester, vývar, bobkový list, nové koření a 0,5 lžičky chilli pasty. Mísu zakryjeme poklicí, dáme do trouby a pečeme pří 220°C asi 90 minut doměkka. Občas promícháme.

  • 3

    10 minut před dovařením masa omyjeme brokolici s květákem a zeleninu rozebereme na růžičky. V druhém hrnci přivedeme k varu 1 litr vody s 0,5 lžičkou mořské soli. Zeleninu vaříme 5 minut, pak ji vyjmeme, necháme odkapat a odložíme do misky.

  • 4

    Měkké maso rozdělíme na talíře, přidáme k němu zeleninu a servírujeme.

Komentáře k receptu