Jehněčí maso se zeleninou a čočkou
Suroviny
- 250 g Čočka jedlá
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 2 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Masox
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Nové koření celé
- 1 špetka Skořice mletá
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 0.5 kg Jehněčí kýta
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 196 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 1289.9 mg
- Vláknina 48232.9 mg
- Vitamín A 48232.9 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky.
-
2
Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupaný česnek prolisujeme. Omyté fazolky a rajčata nakrájíme na malé kousky, mrkev oškrábeme a také nakrájíme na malé kousky. Petrželovou nať omyjeme a nasekáme najemno. Masox rozpustíme v 1 decilitru horké vody.
-
3
Ve velké hluboké pánvi rozpálíme olej a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme česnek, koriandr a nakrájené maso, opepříme, osolíme a opečeme. Po 5 minutách přidáme nakrájené fazolky, rajčata a mrkev, krátce osmahneme a zalijeme vývarem z masoxu. Pak přidáme rajčatový protlak, nasekanou petrželku, nové koření a skořici, vše promícháme a necháme pod pokličkou dusit, dokud maso a zelenina nejsou mekké.
-
4
V době, kdy se maso se zeleninou dusí uvaříme v dostatečném množství vody čočku. Měkkou ji slijeme přes síto a pak přidáme do pánve k masu. Vše důkladně promícháme a prohřejeme.