Smažené rýžové nudle
Suroviny
- 125 g Sýr sójový - Tofu
- 125 g Nudle rýžové
- 25 g Sójové výhonky
- 0.5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Limetka
- 2 stroužek Česnek
- 2 stroužek Česnek nakládaný
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.04 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 7 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 61.5 mg
- Draslík 412.6 mg
- Vláknina 4417 mg
- Vitamín A 4417 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku rozpálíme olej na 190 °C. Vhodíme nudle a krátce je dokřupava a dozlatova osmahneme. Hotové vyjmeme a osušíme na papírové utěrce.
-
2
Na omáčku rozehřejeme v pánvi olej, přidáme na kostičky nakrájené, předsmažené tofu a na středním ohni osmahneme dokřupava. Vyjmeme děrovanou naběračkou a přemístíme na talíř.
-
3
Do pánve vložíme nadrobno nakrájený česnek a šalotku a dozlatova orestujeme. Vmícháme sójovou omáčku, cukr, chilli vločky, přilijeme vývar a šťávu vymačkanou z limety. Za stálého míchání necháme směs zkaramelizovat. Přisypeme připravené tofu a po chvilce odstavíme. Poté do směsi rozlámeme nudle, promícháme a uchováme teplé.
-
4
Na vaječné zdobení rozehřejeme v pánvi olej a přiléváme vejce rozšlehané se lžící studené vody tak, abychom na stěnách vytvořili tenké pramínky. Jakmile ztuhnou, špachtlí přeložíme na talíř.
-
5
Restovanou směs přemístíme na servírovací mísu, dozdobíme sójovými klíčky, nadrobno nasekanou jarní cibulkou, smaženými provazci z vejce, najemno nakrájenou chilli papričkou bez semínek a na příčné plátky pokrájeným nakládaným česnekem. Ihned podáváme.