Krevetová paštika
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 37 g
- Sodík 2810 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 204.8 mg
- Vláknina 21928.5 mg
- Vitamín A 21928.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.9 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olivy rozpůlíme a vypeckujeme - 4 dáme stranou na ozdobu, mandle a omytou nať petržele nasekáme najemno, oloupaný česnek prolisujeme. Poté 4 celé krevety uvaříme.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo a na něm usmažíme doměkka důkladně očištěné čerstvé krevety. Pak je dáme do mixéru, přidáme olivy, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, strouhanku, mandle a citronovu šťávu, podle chuti zázvor, kmín, pepř a sůl. Vše důkladně rozmixujeme dohladka a dáme na servírovací talířky, kde paštiku podle fantazie vytvarujeme do kostiček, bochánků...
-
3
Ozdobíme olivami a celými uvařenými krevetami a dáme alespoň na 3 hodiny vychladit a ztuhnout.