Lososový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Losos ve vlastní šťávě
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 100 g Žampiony - sterilované
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Veka
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 812 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 372.8 mg
  • Draslík 524.4 mg
  • Vláknina 3349.1 mg
  • Vitamín A 3349.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, petrželovou nať omyjeme a jemně nasekáme, omyté žampiony nakrájíme na plátky.

  • 2

    Z veky okrájíme kůrku, těsto nakrájíme na kostky a v misce zalijeme šlehačkou.

  • 3

    Rozklepneme 3 vejce a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

  • 4

    Máslo ve větší míse utřeme se 3 žloutky do pěny, přidáme 1 celé vejce, nakrájenou cibuli a nasekanou petrželku, plátky žampionů, hořčici, kari koření a muškátový květ, podle chuti opepříme, osolíme a promícháme. Pak přidáme namočené kousky veky, jemně nakrájené maso z lososa a sníh z bílků, vše znovu dobře promícháme a dáme do vymaštěné formy.

  • 5

    Formu přikryjeme alobalem a vaříme ve vodní lázni v troubě přibližně 40 minut. Uvařené dáme vychladnout, po vychladnutí vyklopíme a podáváme jako studený předkrm.

  • 6

    Pod porce můžeme dát kečup a na porce plátek citronu.

Komentáře k receptu