Lilek plněný masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Lilek
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Vepřové maso pečené
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 73 mg
  • Draslík 242 mg
  • Vláknina 8412.5 mg
  • Vitamín A 8412.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek umyjeme, po délce rozkrojíme, lžíci částečně vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme, nakrájíme, vložíme do skleněné mísy, přidáme máslo a vložíme do mikrovlnné trouby na 1,5 minuty. K česneku přidáme připravenou dužinu z lilku, vrátíme mísu do mikrovlnné trouby na 2 minuty. Nakonec do mísy přidáme přidáme na strojku pomleté maso, nasekanou petrželovou nať, sůl, pepř, všechny suroviny promícháme dohromady, naplníme připravené půlky lilku, naplněný lilek položíme do mísy a dusíme 3 minuty.

  • 2

    Hotový pokrm vytáhneme z mikrovlnné trouby, posypeme oreganem, přiklopené necháme 2 minuty ustálit a podáváme.

Komentáře k receptu