Růžičkové kapusty se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 27 g
- Sodík 293 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 101.8 mg
- Draslík 91 mg
- Vláknina 8946 mg
- Vitamín A 8946 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapusty omyjeme, zalijeme vodou a dusíme 5 minut. Vejce rozklepneme, přidáme oloupaný a nastrouhaný česnek, sůl, pepř, promícháme, přisypeme nastrouhaný sýr a smícháme spolu s měkkými kapustami. Do skleněné mísy položíme máslo, v mikrovlnné troubě zahřejeme na 1 minutu, na teplé máslo položíme připravené kapusty a posypeme nasekaným pórkem.
-
2
Naplněnou mísu vrátíme do mikrovlnné trouby, přiklopíme a necháme dusit 2 minuty.
-
3
Hotové jídlo vyjmeme, přiklopené necháme 1 minutu ustálit a porcujeme na mělké talíře.