Bramborák se sójovou moukou a kysaným zelím
Suroviny
- 500 g Brambory
- 150 g Zelí kysané
- 1 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mléko sójové
- 1 polévková lžíce Mouka sójová plnotučná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná celozrnná
- 0.5 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 1 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1062.1 mg
- Vláknina 13591.9 mg
- Vitamín A 13591.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nastrouháme do mísy a vymačkáme. Přilijeme sójové mléko, přidáme sójovou mouku, škrobovou moučku, sůl, pepř, prolisovaný česnek a majoránku. Vše promícháme a podle potřeby zahustíme trochou celozrnné mouky.
-
2
Kysané zelí vymačkáme, překrájíme a přidáme do bramborové směsi.
-
3
Z těsta smažíme na teflonové pánvi bramboráky po obou stranách dozlatova.