Dušené mušle s citronovou trávou a limetkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 6 g
- Sodík 870 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 2311.2 mg
- Vláknina 498 mg
- Vitamín A 498 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle očistíme, odstraníme z nich vousy a kartáčkem vydrhneme ve vodě. Všechny poškozené nebo otevřené odstraníme. Mušle vložíme do hrnce, přidáme nadrobno nasekanou citronovou trávu, nakrájenou šalotku, natrhané limetové lístky a na plátky pokrájené chilli papričky bez semínek. Vmícháme rybí omáčku a limetkovou šťávu a zakryté necháme v páře dusit na silném ohni cca 5-7 minut. Mezitím několikrát protřepeme.
-
2
Poté vyjmeme mušle děrovanou naběračkou, uzavřené vyhodíme a ostatní přemístíme na vyhřátou servírovací mísu. Dozdobíme najemno nasekanou jarní cibulkou, snítkami koriandrové natě a ihned teplé podáváme.