Dušené mušle s citronovou trávou a limetkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Citronová tráva
  • 4 ks Šalotka
  • 4 ks Limetka kafrová
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 kg Mušle slávky
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 0.5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 870 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 2311.2 mg
  • Vláknina 498 mg
  • Vitamín A 498 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle očistíme, odstraníme z nich vousy a kartáčkem vydrhneme ve vodě. Všechny poškozené nebo otevřené odstraníme. Mušle vložíme do hrnce, přidáme nadrobno nasekanou citronovou trávu, nakrájenou šalotku, natrhané limetové lístky a na plátky pokrájené chilli papričky bez semínek. Vmícháme rybí omáčku a limetkovou šťávu a zakryté necháme v páře dusit na silném ohni cca 5-7 minut. Mezitím několikrát protřepeme.

  • 2

    Poté vyjmeme mušle děrovanou naběračkou, uzavřené vyhodíme a ostatní přemístíme na vyhřátou servírovací mísu. Dozdobíme najemno nasekanou jarní cibulkou, snítkami koriandrové natě a ihned teplé podáváme.

Komentáře k receptu