Lilek plněný rýží a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 17 g
- Sodík 407 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 8.4 mg
- Draslík 1063 mg
- Vláknina 24754.5 mg
- Vitamín A 24754.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené lilky zabalíme do alobalu a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a podélně rozkrojíme.
-
2
Dužinu z pečených lilků částečně vydlabeme a nakrájíme na kostky. Spolu s oloupanou, jemně nasekanou cibulí a česnekem osmažíme na pánvi na másle. Přidáme vařenou nebo dušenou rýži a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Zlehka promícháme, krátce podusíme a přidáme olej. Osolíme, opepříme a okořeníme oreganem.
-
3
Směsí naplníme lilky a pokrm zapékáme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia.