Lilek plněný rýží a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 14 g Máslo čerstvé
  • 150 g Rýže dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Lilek
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 8.4 mg
  • Draslík 1063 mg
  • Vláknina 24754.5 mg
  • Vitamín A 24754.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené lilky zabalíme do alobalu a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a podélně rozkrojíme.

  • 2

    Dužinu z pečených lilků částečně vydlabeme a nakrájíme na kostky. Spolu s oloupanou, jemně nasekanou cibulí a česnekem osmažíme na pánvi na másle. Přidáme vařenou nebo dušenou rýži a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Zlehka promícháme, krátce podusíme a přidáme olej. Osolíme, opepříme a okořeníme oreganem.

  • 3

    Směsí naplníme lilky a pokrm zapékáme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia.

Komentáře k receptu