Kari kuře pečené s bramborami a pikantním dresinkem
Suroviny
- 450 g Brambory
- 400 g Kuřecí prsa
- 150 g Majonéza
- 1 ks Cibule
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Chilli paprička sušená
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 0.5 dl Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Kari koření
- 0.03 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 33 g
- Sodík 390 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 1306.3 mg
- Vláknina 15323.8 mg
- Vitamín A 15323.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82.1 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kousky a vaříme v osolené vodě asi 5 minut, dokud nezměknou. Potom je slijeme do síta a necháme okapat. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Papriky a okurku dobře omyjeme a nakrájíme na proužky.
-
2
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a dáme je do misky. Přidáme cibuli, kari koření a 1 lžíci olivového oleje, vše důkladně promícháme, aby se maso obalilo.
-
3
Připravíme si dresink. Chili papričku velmi jemně nakrájíme a smícháme s majonézou a citronovou šťávou, podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
V pánvi poté rozpálíme olej a na něm smažíme kuřecí maso přibližně 10 minut, až je propečené a měkké. Potom k němu přidáme uvařené, okapané brambory a při občasném obracení a míchání smažíme ještě 5 minut.
-
5
Na talíře položíme salátové listy, nakrájené papriky a okurky, k nim pak přidáme opečené kuře s bramborami a přelijeme dresinkem.