Kari kuře pečené s bramborami a pikantním dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 150 g Majonéza
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Chilli paprička sušená
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 dl Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kari koření
  • 0.03 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 390 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 1306.3 mg
  • Vláknina 15323.8 mg
  • Vitamín A 15323.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.1 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kousky a vaříme v osolené vodě asi 5 minut, dokud nezměknou. Potom je slijeme do síta a necháme okapat. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Papriky a okurku dobře omyjeme a nakrájíme na proužky.

  • 2

    Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a dáme je do misky. Přidáme cibuli, kari koření a 1 lžíci olivového oleje, vše důkladně promícháme, aby se maso obalilo.

  • 3

    Připravíme si dresink. Chili papričku velmi jemně nakrájíme a smícháme s majonézou a citronovou šťávou, podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    V pánvi poté rozpálíme olej a na něm smažíme kuřecí maso přibližně 10 minut, až je propečené a měkké. Potom k němu přidáme uvařené, okapané brambory a při občasném obracení a míchání smažíme ještě 5 minut.

  • 5

    Na talíře položíme salátové listy, nakrájené papriky a okurky, k nim pak přidáme opečené kuře s bramborami a přelijeme dresinkem.

Komentáře k receptu