Kůzlečí ragú
Suroviny
- 200 g Celer bulvový
- 200 g Mrkev kořen
- 100 g Slanina vepřová
- 400 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 2 ks Cibule
- 4 ks Bobkový list
- 6 ks Nové koření celé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Rozmarýn čerstvý
- 6 stroužek Česnek
- 0.5 l Hovězí vývar základní
- 1 kg Kůzlečí maso
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 134 g
- Sodík 857 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 160.4 mg
- Draslík 1410 mg
- Vláknina 7013.9 mg
- Vitamín A 7013.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a čisté maso prošpikujeme slaninou a česnekem, osolíme, opepříme, obalíme v tymiánu a rozsekaném rozmarýnu a dáme do mísy. Zakápneme směsí oleje, sójové a worcesterské omáčky, promícháme a necháme do druhého dne v chladu odležet.
-
2
Nakrájíme zeleninu a cibuli.
-
3
Zprudka na rozpáleném oleji orestujeme maso z obou stran, aby se zatáhlo, vyjmeme ho a na samé pánvi orestujeme zeleninu.
-
4
Zeleninu i maso přendáme do pekáče, přidáme všechno koření, podlijeme vývarem a 40 minut dusíme.
-
5
Odklopíme pokličku, podlijeme vínem a necháme dopéct, aby bylo maso měkké.
-
6
Poté podáváme.