Okurkový salát s balkánským sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 300 g Sýr balkánský
  • 400 g Okurka salátová
  • 100 g Olivy zelené
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1232 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 66.8 mg
  • Draslík 503.4 mg
  • Vláknina 5852.5 mg
  • Vitamín A 5852.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z oloupané okurky vykrojíme semena, okurku nakrájíme na nudličky, rajčata rozpůlíme, pokrájíme na plátky, sýr nastrouháme nahrubo.

  • 2

    Rajčata s okurkou a olivami vložíme do mísy, zakapeme olejem, octem a okořeníme oreganem. Před podáváním salát posypeme sýrem.

Komentáře k receptu