Okurkový salát s balkánským sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1232 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 66.8 mg
- Draslík 503.4 mg
- Vláknina 5852.5 mg
- Vitamín A 5852.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z oloupané okurky vykrojíme semena, okurku nakrájíme na nudličky, rajčata rozpůlíme, pokrájíme na plátky, sýr nastrouháme nahrubo.
-
2
Rajčata s okurkou a olivami vložíme do mísy, zakapeme olejem, octem a okořeníme oreganem. Před podáváním salát posypeme sýrem.