Treska s rýží a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 12 g
- Sodík 427 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 314.7 mg
- Draslík 957.4 mg
- Vláknina 6643.8 mg
- Vitamín A 6643.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
-
2
Na pánvi na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání dusíme 5 minut.
-
3
Potom na rýži položíme omyté, na kousky nakrájené porce tresky a pod pokličkou dusíme 10 minut. Podle potřeby podlijeme během dušení trochou vody.
-
4
Nakonec pokrm podle chuti osolíme, opepříme a přidáme uvařená, na čtvrtky nakrájená vejce. Opepříme, okořeníme kardamomem, posypeme nasekanou petrželkou a podusíme ještě 5 minut.