Salát á la Chiang Mai s mletým kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Mleté kuřecí maso
  • 1 kávová lžička Máta
  • 4 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Citronová tráva
  • 3 ks Limetka kafrová
  • 1 hrst Salát hlávkový
  • 1 polévková lžíce Rýže loupaná
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 713 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 97.9 mg
  • Draslík 790.3 mg
  • Vláknina 1558.7 mg
  • Vitamín A 1558.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Větší teflonovou pánev nasucho rozehřejeme. Vložíme kuřecí maso a navlhčíme trochou vody. Na středním ohni restujeme za stálého míchání cca 7-10 minut. Pánev odstavíme a slijeme přebytečný tuk. Maso přemístíme do mísy.

  • 2

    Z citronové trávy odkrojíme cca 5 cm spodní části stonku, lodyhu nadrobno nakrájíme a přidáme k masu. Vmícháme nasekané limetové listy, limetkovou šťávu, nadrobno nakrájené chilli papričky bez semínek, rybí omáčku, rozemletou praženou rýži, pokrájenou jarní cibulku a nasekaný koriandr.

  • 3

    Hotový salát dozdobíme listy salátu, lístky máty a podáváme.

Komentáře k receptu