Salát á la Chiang Mai s mletým kuřecím masem
Suroviny
- 450 g Mleté kuřecí maso
- 1 kávová lžička Máta
- 4 ks Chilli paprička
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Citronová tráva
- 3 ks Limetka kafrová
- 1 hrst Salát hlávkový
- 1 polévková lžíce Rýže loupaná
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 4 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 16 g
- Sodík 713 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 97.9 mg
- Draslík 790.3 mg
- Vláknina 1558.7 mg
- Vitamín A 1558.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Větší teflonovou pánev nasucho rozehřejeme. Vložíme kuřecí maso a navlhčíme trochou vody. Na středním ohni restujeme za stálého míchání cca 7-10 minut. Pánev odstavíme a slijeme přebytečný tuk. Maso přemístíme do mísy.
-
2
Z citronové trávy odkrojíme cca 5 cm spodní části stonku, lodyhu nadrobno nakrájíme a přidáme k masu. Vmícháme nasekané limetové listy, limetkovou šťávu, nadrobno nakrájené chilli papričky bez semínek, rybí omáčku, rozemletou praženou rýži, pokrájenou jarní cibulku a nasekaný koriandr.
-
3
Hotový salát dozdobíme listy salátu, lístky máty a podáváme.