Nachos s rajčatovým dipem
Suroviny
- 200 g Rajčata
- 100 g Sýr Čedar
- 230 g Tortilla chips
- 0.39 ml Olej olivový
- 40 ml Voda pitná
- 1 ks Cibule
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1929 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 461.8 mg
- Vláknina 12971.9 mg
- Vitamín A 12971.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nachos nasypeme do vymaštěné zapékací misky a připravíme si dip. Na rozpáleném oleji lehce osmažíme cibuli. Poté k ní přidáme nadrcený česnek a smažíme 1 minutu. Přidáme nakrájená rajčata, nakrájené okurky a zbylé ingredience kromě sýru.
-
2
Gril rozehřejeme a omáčkou lehce polijeme nachos v misce. Vše pak ještě posypeme nastrouhaným sýrem a dáme na 10 minut na gril. Sýr se rozpustí a omáčka krásně rozehřeje. (Grilujeme přikryté pokličkou cca 10 minut).