Jehněčí kýta na bylinkách se salátem
Suroviny
- 60 g Sýr Parmezán
- 500 g Rajčata Cherry
- 100 g Rozinky tmavé
- 60 ml Balsamico ocet
- 150 ml Olej olivový extra panenský
- 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Máta sušená
- 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
- 2 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 4 ks Bobkový list
- 1 hrst Rukola
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 kg Jehněčí kýta
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 900 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 45 g
- Sodík 397 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 171.8 mg
- Draslík 1062.3 mg
- Vláknina 2579 mg
- Vitamín A 2579 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na marinádu smícháme olivový olej extra panenský, balzamikový ocet, prolisovaný česnek, bobkový list, sušený rozmarýn a sušenou mátu ve větší míse, přidáme jehněčí maso a necháme marinovat 2-3 hodiny.
-
2
Marinované jehněčí maso pečeme na roštu barbecue grilu 40-50 minut.
-
3
Rozpůlená cherry rajčátka (500 g) naskladáme na plech s pečicím papírem, postříkáme olivovým olejem, zasypeme 1 lžičkou bylinek, solí a pepřem a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme 20 minut.
-
4
Do misky nalijeme 60 ml olivového oleje extra panenského a 2 lžíce citronové šťávy, přidáme 1/2 lžičky moučkového cukru a 1 lžičku dijonské hořčice, lehce vmícháme opečená cherry rajčátka, 100 g opláchnutých rozinek, 60 g strouhaného parmazánu a 1 lžíci opražených piniových semínek.
-
5
Salát podáváme k nakrájenému jehněčímu masu ozdobeného rukolou.