Jehněčí kýta na bylinkách se salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Sýr Parmezán
  • 500 g Rajčata Cherry
  • 100 g Rozinky tmavé
  • 60 ml Balsamico ocet
  • 150 ml Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Máta sušená
  • 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 4 ks Bobkový list
  • 1 hrst Rukola
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Jehněčí kýta
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 900 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 397 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 171.8 mg
  • Draslík 1062.3 mg
  • Vláknina 2579 mg
  • Vitamín A 2579 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marinádu smícháme olivový olej extra panenský, balzamikový ocet, prolisovaný česnek, bobkový list, sušený rozmarýn a sušenou mátu ve větší míse, přidáme jehněčí maso a necháme marinovat 2-3 hodiny.

  • 2

    Marinované jehněčí maso pečeme na roštu barbecue grilu 40-50 minut.

  • 3

    Rozpůlená cherry rajčátka (500 g) naskladáme na plech s pečicím papírem, postříkáme olivovým olejem, zasypeme 1 lžičkou bylinek, solí a pepřem a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme 20 minut.

  • 4

    Do misky nalijeme 60 ml olivového oleje extra panenského a 2 lžíce citronové šťávy, přidáme 1/2 lžičky moučkového cukru a 1 lžičku dijonské hořčice, lehce vmícháme opečená cherry rajčátka, 100 g opláchnutých rozinek, 60 g strouhaného parmazánu a 1 lžíci opražených piniových semínek.

  • 5

    Salát podáváme k nakrájenému jehněčímu masu ozdobeného rukolou.

Komentáře k receptu