Italský špíz
Suroviny
- 200 g Sýr Eidam cihla 40%
- 200 g Sýr Ementál (Primátor)
- 100 g Kečup
- 200 g Slanina vepřová
- 33.34 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 šálek Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 49 g
- Sodík 438 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 198.1 mg
- Draslík 151.9 mg
- Vláknina 1058.6 mg
- Vitamín A 1058.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sýry a slaninu nakrájíme na kostky a cibuli na plátky.
-
2
Vše střídavě napichujeme na špejle, osolíme, opaprikujeme a potřeme kečupem. Obalujeme ve vejcích rozšlehaných s moukou a mlékem a ve strouhance.
-
3
Špízy smažíme po obou stranách v horkém oleji.