Italský špíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 g Kečup
  • 200 g Slanina vepřová
  • 33.34 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 438 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 198.1 mg
  • Draslík 151.9 mg
  • Vláknina 1058.6 mg
  • Vitamín A 1058.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýry a slaninu nakrájíme na kostky a cibuli na plátky.

  • 2

    Vše střídavě napichujeme na špejle, osolíme, opaprikujeme a potřeme kečupem. Obalujeme ve vejcích rozšlehaných s moukou a mlékem a ve strouhance.

  • 3

    Špízy smažíme po obou stranách v horkém oleji.

Komentáře k receptu