Rajčatový salát s česnekem a slaninou
Suroviny
- 600 g Rajčata
- 100 g Slanina vepřová
- 250 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1.5 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 24 g
- Sodík 358 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 22.7 mg
- Draslík 616.7 mg
- Vláknina 6270.7 mg
- Vitamín A 6270.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, bazalku nasekáme nahrubo, rajčata rozkrájíme na plátky.
-
2
Vejce rozpůlíme, žloutek utřeme, bílek nakrájíme na kostičky. V misce smícháme olej, cukr, pepř, česnek, cibuli, ocet, hořčici a žloutek do hladké zálivky. Slaninu na pánvi osmažíme dozlatova.
-
3
Rajčata poskládáme do mísy a osolíme. Poté zalijeme zálivkou, posypeme bazalkou, bílkem, přelijeme teplou slaninou a hned podáváme.