Paella s kuřecím masem
Suroviny
- 200 g Rýže loupaná
- 500 g Kuřecí stehna
- 250 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Šafrán
- 3 kávová lžička Omáčka chilly
- 2 ks Cibule
- 1 ks Květák
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Paprika zelená
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 663 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 24 g
- Sodík 575 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 103.8 mg
- Draslík 1377.1 mg
- Vláknina 17800.8 mg
- Vitamín A 17800.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 163.5 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme nadrobno. Rajčata ponoříme na chvilku do vroucí vody, oloupeme, zbavíme tvrdých zelených částí kolem stopek a nakrájíme na kostičky, papriky zbavené semínek nakrájíme na tenké proužky, květák rozebereme na růžičky.
-
2
Kuřecí stehna rozpůlíme a zbavíme kůže.
-
3
Do velké pánve s rozpáleným olejem vložíme připravené kousky kuřete, na prudkém ohni restujeme do zlatova. Přidáme cibuli, česnek, zamícháme a restujeme, dokud cibule nezesklovatí. Stáhneme plamen, do pánve vložíme kousky rajčat, proužky papriky a růžičky květáku. Osolíme, opepříme, přidáme šafrán, chilli a rýži, vše důkladně promícháme, přilijeme drůbeží vývar. Přivedeme k varu, zamícháme, zmírníme oheň a bez pokličky vaříme přibližně 30 minut, dokud se všechna šťáva nevyvaří a rýže nezměkne.
-
4
Paellu podáváme s čerstvým chlebem nebo s tousty, obloženou hlávkovým salátem a čerstvými bylinkami.