Paella s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 500 g Kuřecí stehna
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Šafrán
  • 3 kávová lžička Omáčka chilly
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Květák
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 663 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 575 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 103.8 mg
  • Draslík 1377.1 mg
  • Vláknina 17800.8 mg
  • Vitamín A 17800.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 163.5 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme nadrobno. Rajčata ponoříme na chvilku do vroucí vody, oloupeme, zbavíme tvrdých zelených částí kolem stopek a nakrájíme na kostičky, papriky zbavené semínek nakrájíme na tenké proužky, květák rozebereme na růžičky.

  • 2

    Kuřecí stehna rozpůlíme a zbavíme kůže.

  • 3

    Do velké pánve s rozpáleným olejem vložíme připravené kousky kuřete, na prudkém ohni restujeme do zlatova. Přidáme cibuli, česnek, zamícháme a restujeme, dokud cibule nezesklovatí. Stáhneme plamen, do pánve vložíme kousky rajčat, proužky papriky a růžičky květáku. Osolíme, opepříme, přidáme šafrán, chilli a rýži, vše důkladně promícháme, přilijeme drůbeží vývar. Přivedeme k varu, zamícháme, zmírníme oheň a bez pokličky vaříme přibližně 30 minut, dokud se všechna šťáva nevyvaří a rýže nezměkne.

  • 4

    Paellu podáváme s čerstvým chlebem nebo s tousty, obloženou hlávkovým salátem a čerstvými bylinkami.

Komentáře k receptu