Kuřecí stehna s omáčkou Rogan Josh
Suroviny
- 350 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 500 g Kuřecí stehna
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 ks Česnek
- 2 ks Kardamom
- 3 ks Šalotka
- 2 dl Vývar drůbeží
- 1.7 dl Smetana zakysaná 15%
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Pasta Rogan Josh
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 30 g
- Sodík 497 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 103.8 mg
- Draslík 1103 mg
- Vláknina 13514 mg
- Vitamín A 13514 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěná kuřecí stehna zbavíme kůže, omyjeme, osušíme a rozkrájíme je na větší kusy. Šalotku s česnekem očistíme a pokrájíme na kolečka.
-
2
V hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek s šalotkou, restujeme je asi 30 sekund, přidáme 4 lžíce pasty Rogan Josh, 2 rozdrcené lusky kardamomu a kuřecí maso. Promícháme a smažíme pomaleji asi 5 minut. K masu přimícháme konzervovaná pokrájená rajčata, mletý zázvor, sůl a přilijeme drůbeží vývar. Směs promícháme a přivedeme k varu. Pak zmírníme teplotu a vaříme asi 15-20 minut pod pokličkou.
-
3
Přimícháme zakysanou smetanu a pomalu vaříme 2 minuty. Nakonec přimícháme omytou a nadrobno pokrájenou petrželku. Vyjmeme semínka kardamomu, dochutíme případně solí a servírujeme.