Drožďová polévka se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 80 g Kapusta hlávková
  • 80 g Kedlubna
  • 80 g Květák
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mrkev kořen
  • 100 g Droždí
  • 50 g Petržel kořen
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1.25 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 838 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 787.1 mg
  • Vláknina 5746.4 mg
  • Vitamín A 5746.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, petržel, celer a kedlubny oloupeme, krájíme na nudličky. Květák očistíme a rozebereme na malé růžičky, kapustu zbavíme zvadlých a poškozených listů, odstraníme košťál, nakrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno.

  • 2

    V hrnci na másle zpěníme cibuli, rozdrobíme do ní droždí a za stálého míchání na mírném plameni smažíme, až droždí začne hnědnout. Poté vmícháme mouku, orestujeme, zašleháme vodu a 10 minut povaříme. Do polévky přidáme zeleninu, sůl a vaříme, až je zelenina měkká. Před podáváním do polévky zamícháme petrželovou nať.

Komentáře k receptu