Zeleninová polévka se smetanou a krutony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mrkev kořen
  • 250 g Zelí hlávkové bílé
  • 120 g Hrášek mražený
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 1.2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 117 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 40.8 mg
  • Draslík 277.3 mg
  • Vláknina 8337.7 mg
  • Vitamín A 8337.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, mrkev oloupeme, pokrájíme na nudličky, zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů, straníme košťál, zelí nakrájíme na nudličky. Mražený hrášek propláchneme vodou. Starší rohlíky nakrájíme na kostičky, osmažíme na másle.

  • 2

    Mrkev na másle v hrnci dusíme zhruba 10 minut. Poté vmícháme brambory, zelí, osolíme, zalijeme horkou vodou, promícháme a vaříme, až brambory změknou. Před koncem varu vmícháme do polévky hrášek, smetanu a povaříme ještě 3 minuty.

Komentáře k receptu