Vývar s čerstvou zeleninou a párkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 61 g
- Sodík 988 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 35.8 mg
- Draslík 462.2 mg
- Vláknina 5080 mg
- Vitamín A 5080 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev a cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky, kedlubny oloupeme (slupky a listy dáme stranou) a pokrájíme také na nudličky. Z kapusty odstraníme zvadlé a poškozené listy, vykrojíme košťál (dáme stranou),krájíme na nudličky, pórek očistíme, rozkrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme na jemno, párky krájíme na kolečka.
-
2
Odřezky zeleniny, které jsme dali stranou, vložíme do vroucího vývaru, uvaříme do měkka.
-
3
Na másle osmažíme zeleninu, zalijeme přecezeným zeleninovým vývarem, vmícháme párky, osolíme a vaříme přibližně 5 minut. Do již uvařené polévky vmícháme petrželovou nať.