Vývar s čerstvou zeleninou a párkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Kapusta hlávková
  • 120 g Kedlubna
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mrkev kořen
  • 150 g Párky Vídeňské
  • 200 g Pórek
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 988 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 35.8 mg
  • Draslík 462.2 mg
  • Vláknina 5080 mg
  • Vitamín A 5080 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev a cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky, kedlubny oloupeme (slupky a listy dáme stranou) a pokrájíme také na nudličky. Z kapusty odstraníme zvadlé a poškozené listy, vykrojíme košťál (dáme stranou),krájíme na nudličky, pórek očistíme, rozkrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme na jemno, párky krájíme na kolečka.

  • 2

    Odřezky zeleniny, které jsme dali stranou, vložíme do vroucího vývaru, uvaříme do měkka.

  • 3

    Na másle osmažíme zeleninu, zalijeme přecezeným zeleninovým vývarem, vmícháme párky, osolíme a vaříme přibližně 5 minut. Do již uvařené polévky vmícháme petrželovou nať.

Komentáře k receptu