Pórková polévka se šťouchanými brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 15 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 67.7 mg
- Draslík 448.7 mg
- Vláknina 6085.7 mg
- Vitamín A 6085.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, pórek očistíme, pokrájíme na plátky.
-
2
Brambory v hrnci přelijeme vroucí vodou, uvaříme doměkka, poté scedíme (vodu odložíme) a rozšťoucháme s horkým mlékem a s máslem na kaši.
-
3
V mezičase na oleji zpěníme pórek, který vmícháme do kaše, rozředíme vodou z brambor, osolíme, dobře rozšleháme a chvíli na mírném plameni povaříme. Před podáváním do polévky zašleháme žloutek, který jsme rozmíchali ve smetaně.