Květáková polévka s míchaným vejcem se strouhankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Květák
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1.2 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 924 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 63.5 mg
  • Draslík 559.8 mg
  • Vláknina 5750.4 mg
  • Vitamín A 5750.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák očistíme, zbavíme listů a rozebereme na růžičky, jarní cibulky nadrobno nakrájíme i s natí.

  • 2

    Na másle osmažíme strouhanku dorůžova, přimícháme rozšlehané vejce.

  • 3

    Růžičky květáku vložíme do hrnce s vývarem a vaříme. Zhruba po 15 minutách přimícháme ke květáku jarní cibulky a vaječnou strouhanku. Polévku osolíme, povaříme a podáváme.

Komentáře k receptu