Květáková polévka s míchaným vejcem se strouhankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 12 g
- Sodík 924 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 63.5 mg
- Draslík 559.8 mg
- Vláknina 5750.4 mg
- Vitamín A 5750.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák očistíme, zbavíme listů a rozebereme na růžičky, jarní cibulky nadrobno nakrájíme i s natí.
-
2
Na másle osmažíme strouhanku dorůžova, přimícháme rozšlehané vejce.
-
3
Růžičky květáku vložíme do hrnce s vývarem a vaříme. Zhruba po 15 minutách přimícháme ke květáku jarní cibulky a vaječnou strouhanku. Polévku osolíme, povaříme a podáváme.