Polévka z kysaného zelí s klobásou a smetanou
Suroviny
- 100 g Klobása Dunajská
- 600 g Zelí kysané
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 50 g Sádlo vepřové škvařené
- 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 200 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Cibule
- 1 l Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 27 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 80.5 mg
- Vláknina 752.6 mg
- Vitamín A 752.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kysané zelí nakrájíme na kousky, klobásu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
Zelí zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a vaříme. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme klobásu, mouku a zasmahneme. Stáhneme z plamene, vmícháme papriku, zašleháme sladkou smetanu, cukr a vše přilijeme k zelí. Polévku na mírném plameni za občasného míchání vaříme zhruba 20 minut.