Pakistánská rýže
Suroviny
- 1 kávová lžička Kari koření
- 2 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 5 ks Kardamom
- 7 ks Hřebíček
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 hrnek Rýže loupaná
- 5 polévková lžíce Cizrna
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Zázvor mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
- Sacharidy 129 g
- Tuky 12 g
- Sodík 128 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 129 g
- Cholesterol 2.4 mg
- Draslík 1336.8 mg
- Vláknina 54865.8 mg
- Vitamín A 54865.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Namočíme do vody přes noc cizrnu, poté doměkka uvaříme v osolené vodě.
-
2
Mezitím osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a chilli papričku, za stálého míchání smažíme 2 minuty. Přidáme kmín, hřebíčky a karadamomy a minutu smažíme. Přidáme koriandr a kari a smažíme. Podlijeme dvěma hrnky vody, přidáme rýži, cizrnu a uvaříme, již nemícháme.
-
3
Podle potřeby doléváme vodu, před podáváním posypeme koriandrem.