Pakistánská rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 2 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 5 ks Kardamom
  • 7 ks Hřebíček
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 hrnek Rýže loupaná
  • 5 polévková lžíce Cizrna
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 129 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 129 g
  • Cholesterol 2.4 mg
  • Draslík 1336.8 mg
  • Vláknina 54865.8 mg
  • Vitamín A 54865.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Namočíme do vody přes noc cizrnu, poté doměkka uvaříme v osolené vodě.

  • 2

    Mezitím osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a chilli papričku, za stálého míchání smažíme 2 minuty. Přidáme kmín, hřebíčky a karadamomy a minutu smažíme. Přidáme koriandr a kari a smažíme. Podlijeme dvěma hrnky vody, přidáme rýži, cizrnu a uvaříme, již nemícháme.

  • 3

    Podle potřeby doléváme vodu, před podáváním posypeme koriandrem.

Komentáře k receptu