Hrušky se zeleninou na kari
Suroviny
- 200 g Brokolice
- 120 g Kapusta růžičková
- 100 g Květák
- 220 g Karotka
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř citronový
- 2 ks Cibule
- 5 ks Česnek
- 2 ks Hrušky
- 0.5 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Kari koření
- 3 polévková lžíce Olej sezamový
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 122 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 4 g
- Sodík 188 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 411.8 mg
- Vláknina 11132.9 mg
- Vitamín A 11132.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté zralé hrušky rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a oloupeme je.
-
2
Cibuli zbavenou slupek s česnekem drobně pokrájíme. Očistíme a omyjeme baby karotku, květák, brokolici a růžičkovou kapustu. Květák s brokolicí rozdělíme na růžičky, větší růžičkovou kapustu rozkrájíme na poloviny. Petrželovou nať omyjeme, pokrájíme na drobno.
-
3
V hrnci si na rozpáleném oleji osmažíme cibuli s česnekem do růžova. Přidáme na kostičky pokrájené hrušky a společně, za častého míchání, smažíme do zlatova. Pokud by se hrušky přichycovaly ke dnu, přilijeme 0,5 dl vody, potom přimícháme rajčatový protlak s kari a vše smažíme asi 1-2 minuty. Přidáme baby karotku, zeleninový bujon, promícháme a dusíme 5 minut. Následně vložíme ostatní zeleninu, sůl, citronový pepř, pod poklicí dusíme asi 10-15 minut do měkka.
-
4
Když je zelenina měkká přimícháme petrželku a podáváme.