Indická kuřecí stehna
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 2 kávová lžička Sůl
- 3 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Ocet jablečný
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Limetková šťáva
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 4 ks Kuřecí stehna
- 1 ks Citrony
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Zázvor celý
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 35 g
- Sodík 554 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 178.4 mg
- Draslík 547.5 mg
- Vláknina 3441.9 mg
- Vitamín A 3441.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do omytých a osušených kuřecích stehen uděláme ostrým nožem zářezy, vetřeme do nich sůl, pokapeme je citronovou šťávou a na 1/2 hodiny odložíme stranou.
-
2
Oloupeme a nadrobno nakrájíme česnek, zázvor oloupeme a nastrouháme najemno a vložíme do velké porcelánové nebo keramické mísy. Přidáme koriandr, divoký kmín, kari, zbylou citronovou šťávu, jogurt, olej, ocet, rajský protlak, pálivou papriku, zbylou sůl a vše důkladně promícháme. V této směsi obalíme kuřecí stehna, misku přikryjeme a dáme přes noc do lednice marinovat.
-
3
Rozpálíme gril, stehna vyjmeme z marinády a grilujeme je přibližně 30 minut. Po 15ti minutách grilování je otočíme.
-
4
Smícháme garam masalu s limetkovou šťávou a směsí potřeme grilovaná stehna, na která ještě položíme kousek čerstvého másla.
-
5
Ozdobíme několika snítkami čerstvého koření a plátky citronu. Podáváme s vařenou rýží nebo indickým chlebem.