Rassolnik leningradský
Suroviny
- 500 g Brambory
- 300 g Okurky nakládané
- 100 g Mrkev kořen
- 150 g Kroupy ječné
- 60 g Máslo čerstvé
- 150 ml Zakysaná smetana
- 600 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Pepř černý celý
- 1 l Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1449 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 649 mg
- Vláknina 14569.9 mg
- Vitamín A 14569.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a spolu s cibulí a okurkami nakrájíme na nudličky. Kopr a petrželovou nať drobně nasekáme.
-
2
Na másle osmažíme mrkev s cibulí dozlatova.
-
3
Propláchnuté a okapané kroupy dáme do hrnce, přelijeme vroucí vodou a vaříme asi 20 minut. Poté kroupy scedíme a vložíme do vroucího vývaru spolu se solí, pepřem a bobkovým listem. Vaříme asi 40 minut. V polovině varu do polévky propasírujeme usmaženou mrkev s cibulí, brambory, okurky a petrželovou nať s koprem. Před podáváním do polévky zašleháme smetanu.