Rizoto s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Bazalka
  • 4 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 790 kcal
  • Sacharidy 174 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 172 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 760.9 mg
  • Vláknina 21314.8 mg
  • Vitamín A 21314.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.1 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Očištěný pórek nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 2cm. Uvaříme je v mírně osolené vodě s trochou oleje a lžičkou mleté papriky doměkka. Potom slijeme téměř všechnu vodu, vmícháme uvařenou rýži, rajčatový protlak a vše krátce podusíme.

  • 3

    Hotové rizoto opepříme a vmícháme do něj nasekanou petrželku a sušenou bazalku.

Komentáře k receptu