Rizoto s pórkem
Suroviny
- 600 g Rýže loupaná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Bazalka
- 4 ks Pórek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
- Sacharidy 174 g
- Tuky 4 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 172 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 760.9 mg
- Vláknina 21314.8 mg
- Vitamín A 21314.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.1 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat.
-
2
Očištěný pórek nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 2cm. Uvaříme je v mírně osolené vodě s trochou oleje a lžičkou mleté papriky doměkka. Potom slijeme téměř všechnu vodu, vmícháme uvařenou rýži, rajčatový protlak a vše krátce podusíme.
-
3
Hotové rizoto opepříme a vmícháme do něj nasekanou petrželku a sušenou bazalku.