Okurková polévka se zeleninou a brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Mrkev kořen
  • 400 g Brambory
  • 300 g Okurka salátová
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 plátek Salát hlávkový
  • 1.2 l Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Hrášek mražený
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 669 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 84.2 mg
  • Draslík 531 mg
  • Vláknina 5994 mg
  • Vitamín A 5994 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, okurky a brambory oloupeme a spolu s cibulí nakrájíme na plátky. Listy salátu opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    V rendlíku na másle osmažíme mrkev s cibulí, přimícháme rajský protlak a minutu smažíme. Poté směs vmícháme do hovězího vývaru, přidáme brambory, sůl a vaříme zhruba 20 minut.

  • 3

    Do polévky poté vložíme okurky, salát, hrášek a vaříme ještě 5 minut. Na závěr vmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali žloutek.

Komentáře k receptu