Polévka z čerstvých rajčat s jablky
Suroviny
- 700 g Rajčata
- 100 g Mrkev kořen
- 100 g Petržel kořen
- 80 g Rýže loupaná
- 50 g Máslo čerstvé
- 220 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Jablka
- 1 ks Cibule
- 1 l Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 13 g
- Sodík 882 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 873 mg
- Vláknina 13158.1 mg
- Vitamín A 13158.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou petržel, mrkev a cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata nakrájíme na kousky, jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na kousky.
-
2
Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu na rozpálený olej, promícháme a až rýže zprůhlední, přelijeme vodou, zamícháme a pod poklicí dusíme zhruba 20 minut.
-
3
V hrnci zpěníme na másle kořenovou zeleninu a cibuli, poté zaprášíme moukou, zarestujeme a po částech zašleháme vývar. Do polévky vložíme rajčata s jablky, osolíme, opepříme a za občasného míchání vaříme alespoň 20 minut. Uvařenou polévku prolisujeme do čistého hrnce, vmícháme dušenou rýži, necháme prohřát a podáváme.