Polévka z čerstvých rajčat s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Rajčata
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Petržel kořen
  • 80 g Rýže loupaná
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 220 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 882 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 873 mg
  • Vláknina 13158.1 mg
  • Vitamín A 13158.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou petržel, mrkev a cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata nakrájíme na kousky, jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na kousky.

  • 2

    Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu na rozpálený olej, promícháme a až rýže zprůhlední, přelijeme vodou, zamícháme a pod poklicí dusíme zhruba 20 minut.

  • 3

    V hrnci zpěníme na másle kořenovou zeleninu a cibuli, poté zaprášíme moukou, zarestujeme a po částech zašleháme vývar. Do polévky vložíme rajčata s jablky, osolíme, opepříme a za občasného míchání vaříme alespoň 20 minut. Uvařenou polévku prolisujeme do čistého hrnce, vmícháme dušenou rýži, necháme prohřát a podáváme.

Komentáře k receptu