Lasagne s pórkem a čočkou
Suroviny
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 500 g Pórek
- 100 g Čočka jedlá
- 100 g Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 2 ks Rajčata
- 8 ks Těstoviny Lasagne
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3930 kcal
- Sacharidy 761 g
- Tuky 28 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 137 g
- Uhlovodany 757 g
- Cholesterol 29.3 mg
- Draslík 570.8 mg
- Vláknina 21227.2 mg
- Vitamín A 21227.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný pórek nakrájený na plátky podusíme na horkém oleji. Přilijeme 250 ml vody, přidáme čočku a 5 minut vaříme.
-
2
Přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, oregano a 125 ml vody, osolíme, opepříme a dalších 5 minut vaříme.
-
3
Omytá rajčata nakrájíme na plátky.
-
4
Vrstvíme do vymazané formy střídavě s plátky lasagní a čočkou. Poslední vrstvou je čočka.
-
5
Nastrouhaný sýr smícháme se zakysanou smetanou a směsí zalijeme lasagne.
-
6
Pokrm zapékáme dozlatova asi 30 minut.