Sýrová roláda plněná vaječnou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 250 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 60 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 80 g Šunka dušená
  • 700 ml Voda pitná
  • 600 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 363.9 mg
  • Draslík 176.2 mg
  • Vláknina 758.5 mg
  • Vitamín A 758.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, jemně pokrájíme. Papriku očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky, nivu nastrouháme, šunku krájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme na jemno.

  • 2

    V míse rozšleháme změklé máslo s vejci, nivou, šunkou, solí a pepřem.

  • 3

    Sýr pevně uzavřeme do sáčku, vložíme do vroucí vody a zahříváme, až změkne. Poté ho opatrně vyjmeme ze sáčku, vyválíme z něj plát. Na něj natřeme nádivku, posypeme šunkou, paprikou, petrželovou natí a následně plát pevně sbalíme do rolády. Tu zabalíme do fólie a přes noc necháme vychladit v chladničce.

Komentáře k receptu