Sýrová roláda plněná vaječnou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 43 g
- Sodík 373 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 363.9 mg
- Draslík 176.2 mg
- Vláknina 758.5 mg
- Vitamín A 758.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, jemně pokrájíme. Papriku očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky, nivu nastrouháme, šunku krájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme na jemno.
-
2
V míse rozšleháme změklé máslo s vejci, nivou, šunkou, solí a pepřem.
-
3
Sýr pevně uzavřeme do sáčku, vložíme do vroucí vody a zahříváme, až změkne. Poté ho opatrně vyjmeme ze sáčku, vyválíme z něj plát. Na něj natřeme nádivku, posypeme šunkou, paprikou, petrželovou natí a následně plát pevně sbalíme do rolády. Tu zabalíme do fólie a přes noc necháme vychladit v chladničce.