Červené máslo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 27 g
- Sodík 390 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 146.8 mg
- Vláknina 2825.6 mg
- Vitamín A 2825.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červený pepř nadrtíme, šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno, z pomeranče vymačkáme šťávu.
-
2
Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, nejdříve přimícháme pomerančovou šťávu, následně pepř, nakonec šalotku. Lehce osolíme a okořeníme špetkou mletého nového koření. Ochucené máslo dobře promícháme, dáme do lednice vychladit.