Kuřecí nudličky s citrónem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 1 polévková lžíce Omáčka Ketjap
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1.09 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 662 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 135.5 mg
  • Draslík 798.7 mg
  • Vláknina 2610.3 mg
  • Vitamín A 2610.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu, petržel nasekáme najemno.

  • 2

    Řízky z kuřecích prsou naklepeme dlaní nebo pěstí tak, aby byly stejnoměrně silné, potom je nakrájíme na nudličky. V porcelánové misce smícháme polovinu oleje a citrónové šťávy, sójovou omáčku ketjap, sůl a pepř. Do připravené směsi vložíme kuřecí nudličky, důkladně promícháme, misku přikryjeme a necháme 20 minut v ledničce marinovat.

  • 3

    Máslo se zbylým olejem rozpálíme v rendlíku se silným dnem, vložíme polovinu nudliček a zprudka restujeme. Po třech minutách, když zezlátnou a zkřehnou, je vyjmeme a orestujeme druhou polovinu masa. Nudličky dáme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.

  • 4

    Maizenu rozmícháme s jednou polévkovou lžící vody na kaši, vlijeme do pánve, přidáme kuřecí vývar a za stálého míchání vaříme na silném ohni asi dvě minuty, dokud směs nezesklovatí. Dochutíme cukrem a druhou polovinou citrónové šťávy, vložíme kuřecí nudličky a prohřejeme.

  • 5

    Ozdobíme nastrouhanou citrónovou kůrou a nasekanou zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu