Kuřecí nudličky s citrónem
Suroviny
- 800 g Kuřecí prsa
- 25 g Máslo čerstvé
- 300 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Citrony
- 1 polévková lžíce Omáčka Ketjap
- 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1.09 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 14 g
- Sodík 662 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 135.5 mg
- Draslík 798.7 mg
- Vláknina 2610.3 mg
- Vitamín A 2610.3 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu, petržel nasekáme najemno.
-
2
Řízky z kuřecích prsou naklepeme dlaní nebo pěstí tak, aby byly stejnoměrně silné, potom je nakrájíme na nudličky. V porcelánové misce smícháme polovinu oleje a citrónové šťávy, sójovou omáčku ketjap, sůl a pepř. Do připravené směsi vložíme kuřecí nudličky, důkladně promícháme, misku přikryjeme a necháme 20 minut v ledničce marinovat.
-
3
Máslo se zbylým olejem rozpálíme v rendlíku se silným dnem, vložíme polovinu nudliček a zprudka restujeme. Po třech minutách, když zezlátnou a zkřehnou, je vyjmeme a orestujeme druhou polovinu masa. Nudličky dáme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.
-
4
Maizenu rozmícháme s jednou polévkovou lžící vody na kaši, vlijeme do pánve, přidáme kuřecí vývar a za stálého míchání vaříme na silném ohni asi dvě minuty, dokud směs nezesklovatí. Dochutíme cukrem a druhou polovinou citrónové šťávy, vložíme kuřecí nudličky a prohřejeme.
-
5
Ozdobíme nastrouhanou citrónovou kůrou a nasekanou zelenou petrželkou.