Jarní zeleninový salát s vejci
Suroviny
- 200 g Ředkvička
- 80 g Zakysaná smetana
- 120 g Majonéza
- 600 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Salát hlávkový
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibulka jarní
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Křen
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 19 g
- Sodík 419 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 317 mg
- Draslík 477.4 mg
- Vláknina 5896.5 mg
- Vitamín A 5896.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, ředkvičky a rajčata opláchneme, nakrájíme na plátky. Kopr, petrželovou nať a cibuli i s natí nakrájíme nadrobno. Salát opláchneme, nakrájíme na nudličky, očištěný křen nastrouháme na jemno.
-
2
V míse promícháme kysanou smetanu, majonézu, hořčici, pepř, sůl a cukr. K zálivce přidáme všechny suroviny a lehce promícháme.