Jarní zeleninový salát s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Ředkvička
  • 80 g Zakysaná smetana
  • 120 g Majonéza
  • 600 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 419 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 317 mg
  • Draslík 477.4 mg
  • Vláknina 5896.5 mg
  • Vitamín A 5896.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, ředkvičky a rajčata opláchneme, nakrájíme na plátky. Kopr, petrželovou nať a cibuli i s natí nakrájíme nadrobno. Salát opláchneme, nakrájíme na nudličky, očištěný křen nastrouháme na jemno.

  • 2

    V míse promícháme kysanou smetanu, majonézu, hořčici, pepř, sůl a cukr. K zálivce přidáme všechny suroviny a lehce promícháme.

Komentáře k receptu