Plněná vejce pečená v listovém těstě
Suroviny
- 300 g Listové těsto
- 100 g Máslo čerstvé
- 200 ml Mléko plnotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Rohlíky bílé
- 12 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Hořčice kremžská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 21 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 283.3 mg
- Draslík 88.6 mg
- Vláknina 1402 mg
- Vitamín A 1402 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Rohlíky nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka, petrželovou nať jemně nasekáme.
-
2
Změklé máslo utřeme se solí a žloutky, přimícháme vymačkané rohlíky, hořčici, pepř a petrželovou nať. Směs řádně umícháme a poté jí naplníme bílky. Vždy dva spojíme do tvaru vejce a balíme do čtverců listového těsta, které jsme tence vyváleli a nakrájeli. Spoje těsta pevně stiskneme, vejce klademe na plech, vyložený pečicím papírem a těsto potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě, až těsto zezlátne.