Vařená vejce s ředkvičkami plněná křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 24 g
- Sodík 226 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 505.7 mg
- Draslík 218.8 mg
- Vláknina 902 mg
- Vitamín A 902 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce ve vodě uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme, vyjmeme žloutky, křen a sýr nastrouháme na jemno, pažitku nasekáme nadrobno, omyté ředkvičky pokrájíme na plátky.
-
2
V míse utřeme máslo se žloutky a hořčicí. Přimícháme křen, sůl a vyšleháme hladký krém. Cukrářským sáčkem naplníme směsí bílky.
-
3
Plněná vejce podáváme posypaná pažitkou a ozdobená plátky ředkviček.