Vařená vejce s ředkvičkami plněná křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 800 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Ředkvička
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 505.7 mg
  • Draslík 218.8 mg
  • Vláknina 902 mg
  • Vitamín A 902 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce ve vodě uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme, vyjmeme žloutky, křen a sýr nastrouháme na jemno, pažitku nasekáme nadrobno, omyté ředkvičky pokrájíme na plátky.

  • 2

    V míse utřeme máslo se žloutky a hořčicí. Přimícháme křen, sůl a vyšleháme hladký krém. Cukrářským sáčkem naplníme směsí bílky.

  • 3

    Plněná vejce podáváme posypaná pažitkou a ozdobená plátky ředkviček.

Komentáře k receptu