Řízečky z vařených vajec
Suroviny
- 30 g Žampiony čerstvé
- 50 g Strouhanka
- 50 g Olej rostlinný
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 400 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Pažitka
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
- 50 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2052 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 208 g
- Sodík 541 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 570.5 mg
- Draslík 216.4 mg
- Vláknina 1729.5 mg
- Vitamín A 1729.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 18.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit, oloupeme a drobně posekáme. Máslo rozpustíme, sýr nastrouháme, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, pažitku nasekáme na jemno.
-
2
Na oleji dusíme žampiony, až se tekutina vydusí.
-
3
V míse smícháme vejce s máslem a žloutkem do husté omáčky, přimícháme sýr, žampiony, sůl, pepř a pažitku. Z hmoty tvarujeme malé řízečky, které obalíme v trojobalu a smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji.