Ztracená vejce v koprové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 600 ml Voda pitná
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 400 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 501 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 312.3 mg
  • Draslík 244.1 mg
  • Vláknina 201.1 mg
  • Vitamín A 201.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vroucí vody s octem pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí.

  • 2

    Mezitím z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zašleháme do ní vývar, smetanu, sůl, pepř, kmín, cukr a vaříme alespoň 15 minut. Na závěr vmícháme jemně posekaný kopr a ztracená vejce.

  • 3

    Podáváme na nahřátých talířích.

Komentáře k receptu