Ztracená vejce v koprové omáčce
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 600 ml Voda pitná
- 300 ml Vývar drůbeží
- 400 ml Zakysaná smetana
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Kmín mletý
- 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 38 g
- Sodík 501 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 312.3 mg
- Draslík 244.1 mg
- Vláknina 201.1 mg
- Vitamín A 201.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vroucí vody s octem pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí.
-
2
Mezitím z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zašleháme do ní vývar, smetanu, sůl, pepř, kmín, cukr a vaříme alespoň 15 minut. Na závěr vmícháme jemně posekaný kopr a ztracená vejce.
-
3
Podáváme na nahřátých talířích.